Examens

Praktijkexamens

De proeve van bekwaamheid

Het praktisch examen of een proeve van bekwaamheid is een praktijkgericht examen (zoals een behandeling) uitvoeren waarin de examendeelnemer laat zien dat hij of zij in staat is de praktische situatie voor te bereiden, uit te voeren en af te ronden. Bij pedicure bijvoorbeeld is het praktisch examen een pedicurebehandeling uitvoeren waarin de examendeelnemer laat zien dat hij of zij in staat is de pedicurebehandeling voor te bereiden, de client te ontvangen, een behandelplan te maken op basis van anamnese en gericht voetonderzoek, een pedicurebehandeling uit te voeren en tot slot de client te adviseren en de verkoop van producten/diensten bevorderen. Iedere examendeelnemer neemt een geschikt model mee naar het pedicure praktijkexamen die voldoet aan de modeleisen. 

Bekijk altijd de laatste versie van de instructies examenkandidaat bij Examendocumenten van het juiste vakgebied om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.

De praktijk-examens worden allen georganiseerd bij TCI aan de Dorpsstraat 47 in Schoonrewoerd of bij uw opleidingsinstituut. Informeer bij uw opleidingsinstituut op welke locaties u de praktijkexamens kan afleggen. 

Examenprotocollen

Protocollen zijn samenvattingen van de beoordeling van uw praktisch examen welke door 2 assessoren is beoordeeld.

Binnen 2 tot 6 weken na uw examen wordt u geïnformeerd over uw examenresultaat. Indien u een onvoldoende heeft behaald voor uw theorie-examen, vermeldt TCI hierbij automatisch welke vakonderdelen binnen uw examen slechter zijn gescoord.

Bij de praktijkexamens ontvangt u, indien u afgewezen bent of een herexamen dient uit te voeren, een protocol van het examen. In dit protocol is opgenomen welke constateringen de assessoren hebben gedaan. Het advies is dit protocol te bespreken met de docent.