Theorie

Digitaal examen

TCI biedt de mogelijkheid om theorie-examens in digitale vorm af te leggen. Of het voor u mogelijk is om het examen digitaal af te leggen is (mede) afhankelijk van de keuze van uw opleidingsinstituut.

Wanneer het opleidingsinstituut examens digitaal laat afnemen, dan kunt u de voorkeur voor de digitale examinering terugvinden op uw inschrijfformulier. Digitale examens worden op afspraak ingepland.

Wanneer het voor u mogelijk is om digitaal examen te doen gelden de volgende regels en mogelijkheden:

  • Wanneer uw opleidingsinstituut zelf digitale examens organiseert, kunt u dat op de locatie van uw school doen.
    Zo niet, dan is het examen bij TCI in Schoonrewoerd. Het adres is: Noorderwoerd 56, 4145NV te Schoonrewoerd.
  • Digitale examens bij TCI kunnen elke werkdag, mits daar ruimte voor is, op 4 vaste tijden worden ingepland, namelijk om: 10:00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en om 14.30 uur.
  • Voor een digitaal examen heeft u, in tegenstelling tot een schriftelijk examen, 15 minuten korter de tijd en zal onder toezicht van een voorzitter en/of surveillant in een speciale computerruimte worden afgenomen.
  • U ontvangt bij (bijna) alle, niet generieke, examens direct na het afsluiten van het examen de uitslag op uw beeldscherm.
  • Mocht u onverhoopt wat te vroeg aanwezig zijn dan hebben wij een heerlijk kopje koffie of thee voor u.

Om u vast een beetje wegwijs te maken in de digitale toetsomgeving kunt u op de volgende link klikken om een voorbeeldtoets te openen en vast rond te kijken:
Voorbeeldtoets digitaal examen